Uten tilstedeværelse av kjemisk silisium i sine celler, ville planter verken kunne stå oppreist, eller vokse. Silisium regulerer alle cellulære prosesser, inkludert reproduksjon, gir en sunn elastisitet og sprø vekst, og gir planten styrke.

Det er vanskelig å tilføre silisium i jord som supplement. Som regel er det heller ingen mangel i jorda, men når det skjer hjelper det å spraye med homeopatisk kisel – og dette gjør en verden av forskjell for plantene. Krevende planter, planter med svak vekst, eller planter som er utsatt for soppangrep, vokser seg ofte sterke og kraftige innen få dager etter å ha blitt sprøytet med homeopatisk silisium.

Silicea som jord tonic

Sprayer vi med homeopatisk silisium, bedres plantenes opptak slik at de absorberer all silisium som er tilstede i jorda og blir sunne og sterke. Som en ekstra bonus hjelper homeopatisk silisium jorden til å absorbere og beholde fuktighet.

Silicea for transplantasjon og andre typer sjokk

Planter som er i sjokk slutter å vokse, visner i solen, slipper blader, og er i fare for å dø. Plantesjokk skjer hovedsakelig ved forflytning av planter, men også når rotkulen skades, eller ved ekstreme temperaturendringer. En enkelt dusj med homeopatisk silisium, før eller etter forflytningen, bidrar til å styrke anlegget og forhindre utmattSilicea for å styrke planter mot skadedyr og sykdommer


Homoeopatisk silisium hjelper planter seg til å beskytte seg mot sopp, mugg, mugg, rotmuskulatur og noen former for rust. Den styrker også dem mot skadedyr som bladlus, budworm, sitrusmite og tørket fruktbille. En spray er alt som trengs.

Kilde: Homeopati for gård og hage, av Vaikunthanath Das Kaviraj.