//Flåttbitt og Lyme disease

Flåttbitt og Lyme disease

Flåttbitt og Lyme disease

Ofte er raw food diet, med juicer av frukt og grønnsaker gunstig ved sykdom. Med Lyme disease er ikke dette den beste dietten. Faste er heller ikke den beste løsningen. Derimot en diett som booster immunsystemet, dvs. fordøyelsessystemet fordi 70% av immunsystemet befinner seg der.

Det anbefales å ikke drikke iskalde drikker, ikke rå frukt- og grønnsakjuicer, ikke rå grønnsaker eller rå mat i det hele tatt. En diett som er og varmende og «tørker ut» på immunsystemet som eliminerer candida, parasitter og patogener i kroppen. Måten å gjøre det på er å innta en diett bestående av bone broth, organisk kjøtt og grønnsaker, en såkalt crockpot diett. Kylling- og kjøttuppe gir masse proteiner, grønnsakene inneholder vitaminer og mineralene du trenger og masse løk og hvitløk inneholder prebiotika. Dette vil styrke fordøyelsessystemet, nærmere bestemt tarmveggen, og hjelpe kroppen i kampen mot Lyme disease. Spis også fermentert mat for probiotika.

Tilskudd av D3, 500 til 1000 IU daglig er viktig for nivået av kortisol i kroppen. De dagene du i sola et minimum av 30 minutter trenger du ikke å ta tilskuddet. Når kroppen får D3, begynner den å produsere over 200 antimikrobielle stoffer som vil ta knekken på smittsomme sykdommer, patogener bakterier. Ta gjerne en vitamin D test hos fastlegen, men minst 90% av oss har en vitamin D mangel, og spesielt de med Lyme disease.

Ta også tilskudd av B kompleks, særlig B12, for optimal cellefunksjon og dermed helingsfunksjon. Det neste tilskuddet er koenzym Q10 som kan beskytte hjerne- og nervesystem ved betennelse og dempe leddsmerter. En studie har vist at de med Lymes disease hadde lave nivåer av dette og et tilskudd på 100-200 mg daglig er svært viktig.

Bone broth, eller kollagen protein, pulver, magnesium, omega 3 fettsyrer, adaptogenic herbs som shitake- og cordyceps sopp som hjelper kroppen ved stress og utmattelse, royal jelly fra bier, spirulina og astragalus (kinesisk mjelt på norsk), en viktig plante i kinesisk medisin med egenskaper du kan lese om her:  http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/astr_mem.htm

Alle disse er nyttige tilskudd ved Lyme disease.

Akupunktur er også et hjelpemiddel ved Lyme disease, såvel som kinesisk medisin.

Samtlige av disse strategiene hjelper å lege og gjenoppbygge kroppen.

Med homeopati kan vi også behandle Lyme disease, både akutt og kronisk. En person sies å ha PLDS = Post Syndrom Lyme Disease når de ikke blir kvitt blir bra ved hjelp av antibiotika og symptomene har vart mer enn 6 måneder.

Velkommen innom!

 

2019-06-11T10:10:50+01:00

About the Author: