//Neglesopp – A Silent Killer

Neglesopp – A Silent Killer

Neglesopp

Det antas at mellom 3% og 10% av alle nordmenn har neglesopp. Millioner av nordmenn har hatt problemer med neglesopp over mange år. Jo lenger dette går ubehandlet, jo verre blir problemet.

Denne infeksjonen starter på huden og kan smitte til neglene. Når det har kommet så langt, er mye det vanskeligere å behandle.

De som har diabetes eller annen kronisk sykdom, har et nedsatt immun- eller sirkulasjonssystem, eller er over 50 år gamle, samt svømmere og andre idrettsutøvere er mer utsatt for neglesopp. Vi kan bli smittet i svømmehallen og på stranden.

Behandlingen av fotsopp med sterke medikamenter, som fås hos fastlegen, har 60% sjanse for at det virker, er 100% skadelig for leveren og i 75% av tilfellene kommer soppinfeksjonen tilbake. Dvs. at ifølge legevitenskapen, finnes det ikke en permanent kur for neglesopp per idag.

Dette er ingen oppløftende statistikk for den som er angrepet, men flere alternative, trygge, giftfrie behandlingsmetoder gir gode resultater, selv med langt fremskreden neglesopp.

Neglesopp er synlig på neglene, men holder seg dessverre ikke der, men angriper immunsystemet vårt og ødelegger det over tid. Etterhvert vil det oppstå hovne, materiefylte kuler under huden og kan også oppstå i ansiktet. Enkelte lider av diaré, blemmer, sår, kløe, nedsatt appetitt og allmenntilstand mm. Ettersom infeksjonen går via huden til bindevevet og blodbanen kan dette i verste fall føre til hjernehinnebetennelse og blodforgiftning.

Jo lenger dette går ubehandlet, jo verre. Neglesopp er en silent killer!

 

 

2019-03-31T14:00:27+01:00

About the Author: