Det er svært vanskelig å finne informasjon om rapsolje.
Rapsolje utløser betennelse i kroppen, særlig i fordøyelsessystemet hvor det kan gi arrdannelser i tarmens slimhinner. Dette er en årsak til IBS, irritabel tarm syndrom. Både virus, bakterier, sopp og mugg kan livnære seg av rapsolje. Rapsolje har i tillegg en effekt på arteriene som ligner på batterisyre og kan forårsake betydelig skade på kretsløpsystemet.
Et jorde med rapsplanter er gul og vakker, men insektene forstår hvor giftig planten er og unngår den. Opprinnelig ble rapsolje brukt til drivstoff før den ble menneskeføde. Da jeg lærte effektene av rapsolje, tok jeg min flaske fra kjøkkenet og tømte ut i hagen.
Følgende er et utdrag fra boken Life Changing Foods, Anthony Williams:
Canola Oil (Rapeseed) “…it creates a great deal of inflammation. It’s especially damaging to your digestive system potentially scarring the linings of both your small and large intestines, and is a major cause of irritable bowel syndrome. Canola oil can feed viruses, bacteria, fungus, and mold.
“Beyond that, canola oil has an effect similar to battery acid on the inside of your arteries, creating significant vascular damage. (page 280)
https://www.norli.no/livsforvandlende-mat